Jeugd

Bij golfclub Old Course Loenen hebben we veel aandacht voor de jeugd. Het doel is om deze groep, die uit meer dan 90 leden tot en met 21 jaar bestaat, zo actief mogelijk bij de club te betrekken.
De jeugd heeft immers de toekomst.

Voor veel jeugdleden is golf een sport die zij naast andere sporten beoefenen. Daarom ligt de nadruk van hun club-activiteiten op zondag, alhoewel ook op andere dagen lessen en wedstrijden worden georganiseerd.

In de jaren voor het corona-tijdperk werd het terras van Old Course Loenen op zondagochtenden druk bezocht door ouders, opa’s en oma’s, terwijl hun kinderen en kleinkinderen op de driving range stonden te oefenen of over het gras van de oefengreens dartelden. Dat laatste is gelukkig nog steeds zo, maar toeschouwers ‘langs de lijn’ zijn helaas even niet toegestaan.

De groep jeugdige leerlingen van de Golf Academy op zondag bestaat momenteel uit meer dan 30 jongens en meisjes, ingedeeld naar spelniveau en leeftijd. Meer dan een paar gympen hebben ze in eerste instantie niet nodig; de golfclubs en ballen worden tijdens de lessen beschikbaar gesteld.

De jeugdlessen wordt gegeven in groepjes van circa 6-8 spelers, waarbij telkens een ander spelelement wordt geoefend. 

Onze PGA-pro Stuart Mathie heeft er zichtbaar lol in als hij het jonge grut op een speelse manier vertrouwd probeert te maken met het golfspel. In een oogopslag ziet hij welke jonge talenten hij over een paar jaar terug zal zien bij de trainingen van de competitieteams. Jong geleerd, oud gedaan; het gaat hier zeker op, want de huidige selectie van Old Course Loenen’s eerste competitieteams telt een aantal heel jonge spelers.

De contributie voor jeugdleden t/m 21 jaar bedraagt € 179,-. Voor jeugdleden t/m 12 jaar is dat inclusief 10 praktijk- en theorielessen van een uur, waarbij ze ook de regels in de baan leren kennen. Aan het eind van de reeks lessen kunnen de jonge golfers baanpermissie krijgen, zodat ze samen met een gvb-houder een paar holes kunnen spelen. Het enthousiasme is bij veel kinderen zo groot dat ze, vaak in groepjes, ook na schooltijd komen oefenen.
Dat is een van de voordelen van een golfbaan die zo dichtbij het dorp ligt.