Jeugd

Old Course Loenen is een golfclub met veel aandacht voor jeugd. Het doel is om deze groep, van bijna 90 leden tot en met 21 jaar, zo actief mogelijk bij de club te betrekken; de jeugd heeft de toekomst, nietwaar?
Voor veel jeugdleden is golf een sport die zij naast andere sporten beoefenen. Dat betekent dat de nadruk van de club-activiteiten op de zondagen ligt, hoewel er ook op andere dagen lessen en wedstrijden kunnen zijn.

Wat kun je van ons verwachten?

De jeugdcommissie biedt een programma van lessen en wedstrijden aan, dat in overeenstemming is met het niveau en de wensen van de meeste jeugdleden. Jeugdleden die meer willen dan dat, willen helpen wij graag de weg te vinden naar NGF-wedstrijden. Uiteraard is er ook aandacht voor sociale activiteiten voor de jeugd.
Lessen en wedstrijden gaan in principe altijd door.

Wat verwachten wij van jou?

Enthousiasme en inzet, zowel van de jeugdleden als van hun ouders of begeleiders. Dat betekent dat naast het volgen van het lesprogramma van je verwacht wordt dat je met regelmaat een rondje golft en dat je zoveel mogelijk aan het programma deelneemt.
Om het programma goed te kunnen uitvoeren hebben we behoefte aan  jeugdcoaches ; volwassenen die 1 of 2 keer per maand met een flight meelopen en de kinderen helpen met het in de praktijk brengen van wat ze geleerd hebben.

Lessen

Golfen begint met het behalen van clubhandicap 54. Speciaal voor jeugdleden zijn er aangepaste eisen voor het behalen ervan. In samenwerking met onze PGA-professional Stuart Mathie organiseert de jeugdcommissie lessen om die clubhandicap zo snel mogelijk te behalen. Daarna gaan de lessen verder met het voorbereiden op het behalen van handicap 36. Vervolgens zal de nadruk liggen op het spelen van wedstrijden.
De jeugdlessen wordt gegeven in groepjes van circa 6 spelers en worden gegeven door Stuart en de jeugdcoaches. Per vier weken zal er 2 keer een techniekles op de driving range zijn, 1 keer een baanles en 1 keer een onderlinge wedstrijd. Het spelen van wedstrijden is een integraal onderdeel van de golfopleiding.
Minstens zo belangrijk is het regelmatig spelen van een rondje golf met andere spelers. Voor ouders en verzorgers een uitgelezen mogelijkheid om samen van het golfspel te genieten.

Voor de jeugd t/m 12 jaar is de contributie inclusief 10 groepslessen.

Scroll to top