De Golf Academy van Old Course Loenen

De geboortegronden, Schotland en Indonesië, liggen weliswaar ver uiteen, maar onze twee golfleraren. Stuart Mathie en Maryono Olink, hebben één gezamenlijke passie: de golfsport.

Onze Golfleraren

Stuart Mathie

Head pro Stuart Mathie, in perfect Nederlands: “In Schotland is golf een echte volkssport. Vanaf mijn zesde stond ik elke dag op de baan. Iedereen speelt daar met iedereen. Golf is mijn lust en mijn leven. Ik werd pro in Glasgow en belandde op uitnodiging van een Schotse collega in Nederland. Ik gaf les op meerdere golfbanen voordat ik in 2017 head pro werd op Old Course Loenen.

De golfhistories van Loenen aan de Vecht en Schotland vormen natuurlijk een unieke combinatie: ‘Golf was born in Holland and made in Scotland’, hè. Samen met de horeca en de greenkeepers maken we er hier een leuk geheel van. Want beleving en plezier, daar gaat het om in golf”.

Maryono Olink

Met de komst van Maryono Olink, in 2018, is de Golf Academy van Old Course Loenen het hele jaar door, zeven dagen per week, geopend.
Maryono heeft weliswaar tropische roots, maar hij werd reeds als vier weken oude baby liefdevol geadopteerd door de familie Olink in Amsterdam. Op zijn 10e kreeg hij zijn eerste golflessen op De Hoge Dijk, waar hij later in contact kwam met Stuart Mathie. Diens aansporing om golfpro te worden heeft hij na voltooiing van zijn opleiding aan de Hotelschool opgevolgd. En dat heeft in de huidige praktijk weer tot gevolg dat Maryono’s leerlingen behalve golftips ook vaak kooktips als ‘huiswerk’ meekrijgen. Maryono: “Ik houd nu eenmaal van lekker eten. Stuart en ik beginnen de dag daarom altijd met de vraag: wat eten we vandaag?“

Lessen reserveren bij Stuart

Boek een les via de lesagenda.

Lesagenda Stuart

Lessen reserveren bij Maryono

Boek een les via de lesagenda.

Lesagenda Maryono