Welkom terug bij Brasserie Oud Loenen

Vanaf 1 juni kan er, vóór en ná de sportieve arbeid, weer naar hartenlust worden gelaafd en gelest in het clubhuisrestaurant van Old Course Loenen.
De crew van Brasserie Oud Loenen staat dan weer elke dag klaar om leden van de golfclub en hun introducees van alle gewenste natjes en droogjes te voorzien (uiteraard alleen als zij geen corona-achtige ziekteverschijnselen vertonen, maar dat spreekt inmiddels vanzelf).

Daarmee is tevens een eind gekomen aan de dagenlange, ietwat mysterieuze bedrijvigheid in en om het clubhuis, die vanachter een rood lint kon worden waargenomen. Eindeloos schoven Susan en Göran Gitsels, samen met Jelle Terpstra, tafels en stoelen heen en weer om de brasserie corona-proof te maken.
Toen vorige week eindelijk de verlossende woorden en gebaren uit Den Haag kwamen, kon serieus werk worden gemaakt van een definitief werkprotocol.
Het gedoe met duimstokken, rolmaten, stickers en plakband kan vanaf 1 juni worden ingewisseld voor het roeren in pruttelende pannen en het vullen van kopjes en glazen.
Susan: “Een van de voorwaarden is dat we gasten verzoeken om van tevoren te reserveren voor lunch of diner, want we hebben door de anderhalve meter-regel een beperkter aantal zitplaatsen in het restaurant beschikbaar. Dus ‘zomaar’ even binnenlopen zal niet altijd mogelijk blijken.” Göran: “Het wordt best ingewikkeld, want er mogen bijvoorbeeld wél twee ‘willekeurige’ mensen aan één tafeltje zitten, maar een eventuele derde in het gezelschap zal dan de bekende anderhalve meter afstand in acht moeten nemen. En bij meerdere gasten uit hetzelfde huishouden is de regel weer anders. Het wordt een beetje uitvinden hoe het in de praktijk verloopt, maar we lossen het binnen ‘de regels’ zeker op”.
Buiten, op het terras, is wat meer ruimte, dus bij mooi weer zullen er weinig problemen zijn. Susan hoopt daarbij wel op ieders medewerking: “We hopen dat terrasbezoekers zonder reservering, die uitsluitend een drankje komen drinken, na enige tijd plaats willen maken voor spelers die net uit de baan zijn gekomen”.

Om aan alle voorwaarden en voorzorgen te kunnen voldoen, en iedereen op de gebruikelijke gastvrije manier te kunnen ontvangen, is de restaurant-staf uitgebreid met Gerard Fokker.
Op de foto presenteren zij zich, v.l.n.r.: Lieve de Wispelaere, Gerard Fokker, Göran en Susan Gitsels, Jelle Terpstra, Dirk van Doesburgh en Diederik Tange.

Scroll to top