Update/uitstel NGF-Najaarscompetitie

Bericht van de NGF (d.d. 6 oktober 2020):

Sinds afgelopen vrijdag hebben een aantal van de deelnemende clubs / teams aan de competitie zich terug getrokken in verband met het toenemende aantal besmettingen. Vanzelfsprekend hebben wij deze beslissing te respecteren en begrijpen wij de zorgen. Echter, golf was en is nog steeds een veilige sport en wordt grotendeels zeer regionaal georganiseerd en, niet onbelangrijk, door onze regering ook toegestaan. Sporten en bewegen wordt zelfs aangemoedigd.

Door het terugtrekken van een zeventigtal teams is een competitieschema ontstaan met vele ‘gaten’. Daarom is er gisteravond besloten om de eerste speelronde te annuleren. Dit houdt in dat de geplande wedstrijden op woensdag 7 oktober en de wedstrijden op zondag 11 oktober niet doorgaan. De komende dagen zal er een hernieuwde indeling gemaakt worden, met als uitgangspunt dat de geplande ontvangstdagen vanaf speelweek 2 zo minimaal als mogelijk veranderen en dat de reisafstanden niet significant groter worden. Indien mogelijk worden de wedstrijden die gepland stonden op woensdag 7 oktober en zondag 11 oktober ingedeeld na de laatst geplande speeldag in het huidige schema.

De competitie gaat dus vooralsnog door. We sturen u uiterlijk aanstaande vrijdagmiddag een vernieuwde indeling toe, die dan ook op www.golf.nl/ngfcompetitie wordt gepubliceerd.

Scroll to top