Pijpenstelen en birdies

De augustus-maandbeker was een wedstrijd van extremen. 

32 spelers trotseerden buienradars en andere weersverwachtingen en lieten een stortvloed aan regenbuien, afgewisseld met zonnestralen, gewillig over zich heen komen. Een enthousiaste golfer is immers op alles voorbereid en heeft op dit soort dagen behalve een stevige paraplu ook een aangepaste garderobe in de tas zitten.
Desondanks waren er ook uitvallers. Wij hopen dat het hen goed gaat.

Ook bij de prijsuitreiking bleken de extremen niet van de lucht.
Birdies (11) bleken als rijpe appelen te zijn gevallen. Een hele zure was de neary van Ruud Taal op hole 6, wiens tee shot zo’n 20 centimeter te kort bleek voor de ‘hole-in-one-auto’ (waar was die trouwens?). Hij ging nu, net als alle andere ‘birdies’, met een balletje als beloning naar huis.

Waar het werkelijk om ging, de Maandbeker, wordt een eentonig verhaal. Die blijft in handen van de man die geen grenzen lijkt te kennen. Job van Nieuwkerk prolongeerde zijn titel. De ‘veelvraat’ kwam met de longest, 3 birdies en 40 stablefordpunten binnen en mag de felbegeerde parkeerplaats nog een extra maandje tot de zijne rekenen.
Toch leuk voor iemand die doorgaans op de fiets komt.
Heide van Seumeren-Rapp mocht als een iets bescheidener, maar minstens zo blije winnaar van de 2e categorie met hem op de foto.

Het podium:
Categorie 1: -9.0 t/m 18.0
1: Job van Nieuwkerk
2: Maarten van Twuijver
3: Johan de Mandt

Categorie 2: 18.1 t/m 36.0
1: Heide van Seumeren-Rapp
2: Hidde Leenstra
3: Ruud Taal

De volledige uitslag is te zien op de website bij ‘Wedstrijden’.

Scroll to top