Old Course Loenen, Stuart, de jeugd en de toekomst.


Toen, inmiddels bijna een jaar geleden, was het nog zo op de zondagochtenden bij Old Course Loenen: ouders, opa’s en oma’s koffie drinkend op het terras, kinderen dartelend op het groene gras. Dat is dit najaar helaas even iets anders.
Het terras is dicht en begeleiders ‘langs de lijn’ zijn ook op de golfbaan niet toegestaan. Maar gelukkig neemt de jeugd op zondagochtend nog steeds in groten getale bezit van de driving range en oefengreens.

De groep bestaat deze herfst uit meer dan 30 jongens en meisjes, ingedeeld naar spelniveau en leeftijd. Het zijn veelal kinderen en kleinkinderen van leden van Old Course Loenen, maar ook enkele vriendjes en vriendinnetjes hebben zich spontaan aangemeld. Meer dan een paar gympen hebben ze in eerste instantie niet nodig; de golfclubs en ballen stelt de golfschool beschikbaar.

Head pro Stuart Mathie heeft er zichtbaar lol in als hij het jonge grut op een speelse manier vertrouwd probeert te maken met het golfspel. In een oogopslag ziet hij welke jonge talenten hij over een paar jaar terug zal zien bij de trainingen van de competitieteams. Jong geleerd, oud gedaan; het gaat hier zeker op. Stuart, een beetje gekscherend: De huidige selectie van Old Course Loenens eerste competitieteam telt een aantal heel jonge spelers. Gelukkig ook nog een paar met een rijbewijs, anders zouden ze nog door hun ouders naar de wedstrijden moeten worden gebracht …”.

Alle kinderen zijn jeugdlid van de golfclub. De contributie, inclusief het NGF-lidmaatschap, bedraagt € 166,-. Dat is inclusief 10 praktijk- en theorielessen van een uur, zodat ze ook de regels in de baan leren kennen. Aan het eind van de reeks lessen kunnen de jonge golfertjes baanpermissie krijgen, zodat ze afhankelijk van hun vorderingen zelfstandig of met hun ouders, opa of oma een paar holes kunnen spelen. Het enthousiasme is bij veel kinderen zo groot dat ze, vaak in groepjes, ook na schooltijd komen oefenen. Dat is een van de voordelen van een golfbaan die zo dichtbij het dorp licht.

In de lente start een nieuwe serie van 10 jeugdochtenden op zondag.

Old Course Loenen telt meer dan 80 jeugdleden tussen de 6 en 21 jaar. Reden om de toekomst positief tegemoet te zien.

29-10-2020

 

 

Scroll to top