Nyenrode-studenten in de leer bij Golf Academy

                                                                                                               
Het is nauwelijks bekend, maar binnen de gemeente Stichtse Vecht bestaat nóg een golfclub; ouder zelfs dan Old Course Loenen.

De eerlijkheid gebied erbij te vertellen dat de Nyenrode Golf & Country Club (anno 1997) al jaren een bescheiden bestaan leidt. Althans, tot voor kort, want een groep Nyenrode-studenten (foto) heeft het initiatief genomen om de universiteitsgolfclub nieuw leven in te blazen. Er zullen niet alleen toernooien georganiseerd gaan worden, maar binnen het studentenbestand bleek ook grote behoefte aan golflessen.


Probleem daarbij is dat de NG&GC wel een chique naam, maar geen golfbaan heeft. Sterker nog, geen enkele hole.
Het contact met Old Course Loenen was via Frank van Wezel (Nyenrode-alumnus, Duca del Cosma-eigenaar en OCL-lid), snel gelegd. In korte tijd meldden zich meer dan 30 studenten bij OCL’s Golf Academy-docenten Stuart Mathie en Maryono Olink.
Binnenkort zullen de eerste kandidaten hun propedeuse afronden in het leervak ‘Golf voor Beginners’ en de virtuele status Bachelor of Golf bereiken.

Maar, van het een kwam nog iets anders.
De oude driving range-matten van OCL, die enigszins verloren in een uithoek van het parkeerterrein lagen, zijn voor hergebruik verhuisd naar de universiteitscampus. In het weidse bos dat de universiteitsgebouwen van Nyenrode omringt is met een groot net tussen de bomen een geïmproviseerde oefenplaats ingericht. Er wordt daar door de aankomend gediplomeerden en de al wat meer gevorderde NG&GC-leden druk gehuiswerkt.
Daarnaast hoopt OCL natuurlijk dat ze de weg naar Loenen blijven vinden voor het behalen van hun Master.

Scroll to top