MIDI

Op 15 april 2020 gaat de MIDI weer van start. Eén van de gezelligste clubdagen van de OCL. De feestelijke afsluiting is op 2 september.
Wat is de MIDI nu precies, en hoe werkt het?

De MIDI is de MIdweek Drive Inn wedstrijd ook wel de MIDweek Inloopwedstrijd, die iedere week in het lente/zomerseizoen op woensdag plaatsvindt. De wedstrijd wordt gespeeld over 9 holes. Je hoeft je niet van te voren in te schrijven, tussen 16.00 en 18.30 uur kan je naar de club komen en spelen met degenen die er dan ook zijn. Aan de wedstrijdtafel zitten de altijd gezellige gastvrouwen en -heren van de MIDIcommissie die je welkom heten, en precies weten met wie je op dat moment de baan in kan. Je schrijft je in, kiest van welke kleur tee je wilt spelen en gaat meestal met z’n drieën de baan in. I.v.m. de doorstroming is voor de dames de tee keuze beperkt tot blauw of rood. Na afloop kan je met je flight iets drinken en gezellig eten in afwachting van de prijsuitreiking. Het beeld is meestal dat twee of meer flights gezellig aan een grote tafel zitten. Göran zorgt altijd voor een vriendelijk geprijsde daghap.

Elke wedstrijd zijn er prijzen te winnen, voor de longest drive en voor de neary, en in twee categorieën voor de beste drie spelers. Voor de birdies is er ook een balletje. Aan het eind van het seizoen zijn er ook nog 3 overall prijzen te winnen. Degene met de beste scores over zes wedstrijden, degene met de beste bruto score, en degene met de beste netto score. Zo valt iedereen door het jaar heen meestal wel een keer in de prijzen.

De MIDI is een non-qualifying wedstrijd. Iedereen moet zonder prestatiedruk van de gezelligheid kunnen genieten. Je kan altijd beslissen om wel qualifying te spelen, door dat in de computer aan te vragen. Deelnemers die (regelmatig) een score van meer dan 18 punten binnenbrengen vragen we dringend om deze kaarten in overleg met de wedstrijdleiding achteraf als q-kaart in te voeren. Het is niet eerlijk tegenover de andere deelnemers om vanaf een te hoge handicap steeds te blijven winnen.

Op de eerste MIDI van de maand is er een ‘special’. Deze volgt een bepaald thema, waaraan de prijzen, het eten en een aardigheidje in de baan zijn aangepast. Weet u dat de specials dit jaar heel speciaal zullen zijn? Want … wij nemen u elke keer mee naar de mooiste golfbanen ter wereld ….. in aangepaste sfeer ….. met aangepaste dagschotel ….. en uiteraard een aangepaste prijzentafel …..

Voor 2020 zijn de specials-thema’s nog niet bekend.

De wedstrijd kost 3 € per keer. Dit bedrag is voor de prijzenpot, maar ook deelt de MIDI af en toe een drankje uit, worden er ’specials’ georganiseerd en op de laatste dag is er vaak muziek of een andere feestelijke omlijsting.

Naar de MIDI mag je altijd een introducee meenemen. Deze dingt gewoon mee naar de dagprijzen. Deze betaalt een gereduceerd greenfeetarief van 20 €. Introducees van 25 jaar en jonger betalen 10 €.

Tenslotte, vooral voor de werkenden: wil je graag meedoen, maar denk je ergens rond/na 18.00 uur te arriveren, dan kan je je vanaf 15.00 uur inschrijven, met daarbij de opmerking dat je ‘laat’ komt. Dat garandeert je dan van een medespeler m/v.

Kortom, behalve altijd gezellig, de ideale manier om steeds meer mensen binnen de club te leren kennen!
Vragen? Kom op een woensdagmiddag naar de club en vraag maar raak. Of neem contact op, eventueel via Adriënne, met iemand van de commissie.

Scroll to top