Het actuele clubnieuws

De NGF-pas in 2021

Iedere geregistreerde golfer heeft sinds 2019 een digitale NGF-pas, die onder meer zichtbaar is in de app GOLF.NL en op mijn.golf.nl.
Altijd bij de hand en bovendien goed voor het milieu.
De digitale pas van de NGF is ook geldig in het buitenland. Het is dus niet nodig om, bijvoorbeeld voor een golfvakantie, over een aparte ‘plastic’ pas te beschikken.

Vanaf 1 januari 2021 beschikken ook de leden en speelgerechtigden van Old Course Loenen, mits de contributie is voldaan, weer automatisch over de digitale NGF-pas.

In aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) in 2021 toont de digitale NGF-pas niet alleen je actuele EGA-handicap, maar ook de WHS-handicap die je op dat moment zou hebben.

Als iemand om bepaalde redenen per se – ook – een plastic NGF-pas wil ontvangen, dan dient dat vóór 11 december 2020 schriftelijk of per e-mail te worden gemeld bij het secretariaat.

Vierballen

Het korten der dagen en het grote aanbod van spelers leiden ertoe dat het speelschema af en toe ‘vol’ raakt. Daarom zijn vierballen toegestaan.
‘Onvolledige’ flights op één starttijd moeten er rekening mee houden dat anderen zich kunnen bijschrijven. Onderken daarbij, als bijschrijver, je eigen kwaliteiten en probeer te allen tijde de normale speelsnelheid in de baan te behouden.

Het reserveren van een starttijd (via egolf4u of het secretariaat) blijft te allen tijde verplicht; net als de 1,5 meter onderlinge afstand!
(1-12-2020)

Zomermatchplay 2020 – uitslag

In de week van 20 juni werd de eerste wedstrijd gespeeld van deze editie van de zomermatchplay; met 62 deelnemers werd het record inschrijvingen van vorig jaar ruimschoots gebroken.
Er zijn 5 ronden en een superfinale gespeeld. De finale vond op zaterdag 21 november plaats tussen Jan Theunissen (de winnaar van vorig jaar) en Herman Tange. De weersomstandigheden waren niet gemakkelijk met veel wind en het werd een pittige strijd over 10 holes. Op hole 9 leek Jan zijn titel te kunnen prolongeren na een verloren bal van Herman, maar die vocht zich terug, hole 9 eindigde gelijk en daarmee was de stand in de wedstrijd ook all square.
Hole 10 moest er aan te pas komen om een beslissing te krijgen, daar wist Herman de wedstrijd uit het vuur te slepen. Hulde aan beide heren en felicitaties voor de winnaar.

Job en Nicole strokeplaykampioenen 2020

14 en 15 november 2020:

De Wedstrijdcommissie van dienst, Ewout Wolff, Richard Kok en Albert van Marwijk Kooy, lieten zich na 18 uur ‘dienst’, vlak voordat de pijp definitief leeg raakte, nog het volgende ontvallen:


Met een record inschrijving van 45 mannen en vrouwen was de organisatie van het strokeplay-kampioenschap, mede vanwege de maximalisering van de flights tot tweeballen, een hele uitdaging. Het werden twee dagen met vele gezichten.
Telproblemen die ons terugvoerden naar de lagere school: wat komt er ook weer na 9? (inderdaad: 10, 11 of 12, en soms zelfs nog meer…… ). Zwaarder van de baan komen dan toen je begon (al die klei…). Backspin die er absoluut al op zat toen je m raakte; kortom…., het was uitdagend!

Op de propvolle zaterdag konden alle flights, dankzij het snelle spel, hun ronde afmaken. Het speeltempo was prima, zodat iedereen in 4 uur rond was; ondanks dat de bal niet rolde, de lucht zwanger was van vocht en de rough kleverig en zwaar.

De eerste en laatste flights hadden weliswaar het nadeel van de duisternis, maar de laatsten hadden het grote voordeel van een mooie middag zonder regen, niet al te veel wind en zo nu en dan zelfs wat zon. De vroege starters hadden die luxe niet. Verontschuldiging daarvoor van de wedstrijdleiding, mede namens de weergoden.

Het deelnemersveld voor zondag was teruggebracht tot 24: alleen de allersterksten overleefden de cut.
Conclusie: er is geen wanklank gehoord en geen ruling nodig geweest. En .. twee terechte winnaars!

Met extra veel dank aan onze greenkeeper Sjoerd, die vrijdag nog wat extra had gemaaid en op zaterdag en zondag in alle vroegte, de pinnen op uitdagende posities had geplaatst.

Volgend jaar, hopelijk zonder coronamaatregelen en iets vroeger in het seizoen, zullen er zeker meer deelnemers (en publiek ..!) zijn.

Uitslag clubkampioenschappen strokeplay over 2x 18 holes:

Heren:
1: Job van Nieuwkerk (159 slagen; +15)
2: Andries Nieuwland (161 slagen; +17)
3: Jimi Nieuwland (162 slagen; +18)

Dames:
Nicole van Twuijver-Jansen (199 slagen; +55)
Hélène Propsma (209 slagen; +65)
Lisanne Bogels (210 slagen; +66)

Voor de complete uitslag zie de website (Leden > egolf4u > Meerronde)

  
Het scorebord                                                 Job en Andries (re)                                                                                        Nicole en Lisanne (re)

 

Vergeet uw mondkapje niet

Covid-19 breekt steeds meer in op onze samenleving. Met zijn allen doen we erzoveel mogelijk aan om de impact zo klein mogelijk te houden. Daarom onze oproep – ook al is het op dit moment (nog) niet verplicht – om in het hele clubhuis een mondkapje te dragen. De medewerkers doen dit ook, met uitzondering van het secretariaat, dat middels een plastic paneel is afgeschermd.

Alle mededelingen en maatregelen in het kader van corona vind u overzichtelijk terug op de homepage van deze website onder: ‘OCL en corona’.

2-11-2020

Enquête Players 1st

Old Course Loenen neemt ook deel aan het Players 1st-programma, dat de golfbranche-organisaties NGF, PGA en NVG hebben uitgerold om golfbanen, clubs, horeca en pro’s meer inzicht te geven in de beoordeling van hun diensten en producten.
Meer dan 100 golfbanen- en clubs in Nederland doen er inmiddels aan mee.

Players 1st werkt met enquêtes die met enige regelmaat per e-mail aan clubleden worden verzonden. De resultaten worden anoniem verwerkt en geven waardevolle informatie. In de komende week kunt u de enquête verwachten. Wij stellen het zeer op prijs als u hieraan deelneemt.
De feedback helpt ons om de behoeftes van de leden te toetsen en daardoor de dienstverlening te kunnen verbeteren.

2-11-2020

‘Zilveren Fazanten’ voor Ruud Taal en Inge In ’t Veld


De traditioneel laatste wedstrijd van het jaar, om de Zilveren Fazant Wild-trofeeën, is dit jaar gewonnen door Ruud Taal en Inge In ’t Veld.
Ruud eindigde met zijn score van 19 punten over 9 holes als eerste in het totaalklassement.
Inge was de hoogst scorende dame met 16 punten. Zij won de prijs zelfs voor de derde keer.
De totaaluitslag staat vermeld bij ‘Wedstrijden’ op deze website.

De trofeeën konden wegens het verbod op samenkomsten niet worden uitgereikt. Ook de traditionele Zilveren Fazant Wild-maaltijd bleef om die reden achterwege, alhoewel de spelers op hole 5 vanuit de keuken van de brasserie een heel toepasselijke surprise kregen voorgeschoteld: zuurkool met fazant en pompoensoep.

De winnaars van de wedstrijd kwamen er pas thuis achter dat er voor hen iets te vieren was. Wie weet volg er ooit nog een foto van beide winnaars met hun trofeeën.
Een korte reactie van Ruud volgde desgevraagd nog wel: “Ik ben zo trots als een pauw met deze Zilveren Fazant”.

Door de bijzondere tijden waarin we leven is de wedstrijdkalender voor 2020 volledig overhoop gegooid en zijn er zelfs wedstrijden geschrapt van de agenda. Daardoor vormen de clubkampioenschappen strokeplay, over twee weken, de apotheose van het wedstrijdjaar.

31-10-2020

Inschrijven voor clubkampioenschappen strokeplay

Bericht van de Wedstrijdcommissie:

In het weekend van 14 en 15 November worden de clubkampioenschappen strokeplay, voor dames en heren, gehouden.
Op zowel zaterdag als zondag worden 18 holes gespeeld, vanaf de backtees.

@ De dames:  Jullie zijn tot nu toe veel te bescheiden met inschrijven.
Zie het als een gewone, gezellige door-de-weekse-wedstrijd met een ander lid. Bovendien is het deze keer niet zo vermoeiend, want je speelt maar 18 holes per dag.
Dus: schrijf je in; het wordt leuk!

De heren zijn met in de inschrijvingen iets minder bescheiden, maar er kunnen nog steeds een paar spelers bij.

Voor alle deelnemers geldt een maximum handicap van 24.0.
De inschrijving staat open tot 12 november, 20:00 uur.

Wij verheugen ons, met jullie, op een mooi november-weekend!

De Wedstrijdcommissie

29-10-2020:

Scroll to top