Club

Old Course Loenen is een volwaardige golfbaan met NGF A status in de gemeente Stichtse Vecht. De baan is ontworpen door Alan Rijks als een zogenaamde 'in-land-links course' en kent 9 gevarieerde holes. De golfclub telt ongeveer 500 leden.

GESCHIEDENIS

Op een steenworp afstand van de kern van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht ligt deze prachtige 9 holes Inland Linkscourse met glooiende fairways. De smalle holes in combinatie met de wind, de waterpartijen en verraderlijke rough maken van Old Course Loenen een aantrekkelijke uitdagende baan voor beginnende en gevorderde spelers.

Verder kunt u hier genieten van weidse vergezichten en een gevarieerde hoeveelheid klein wild, weide- en watervogels.  Wij zijn dan ook oprecht trots op onze flora en fauna. U bent van harte welkom om dat zelf te komen ervaren.  Alhoewel wij geen starttijden kennen voor onze leden raden wij u als gast aan om van tevoren te informeren of er geen activiteiten plaats vinden.
Zie hiervoor de buttons ‘Deze week’ en ‘Baanstatus’ op de homepage.

Volgens de overlevering gaat de geschiedenis van Old Course Loenen terug naar het jaar 1297, waarin het eerste golfballetje moet zijn geslagen. En dat is zo’n 150 jaar eerder dan in St. Andrews!  Ook de Schotse golfer Colin Montgomerie beaamt het: ‘Golf is born in Holland, but made in Scotland’. Een oprechter bron kunnen we ons niet wensen.

Hoe dan ook, iedere golf minnende persoon is bij ons van harte welkom om te komen genieten van de uitdagende baan, de lessen van de PGA Pro Stuart Mathie en de gastvrije horeca in het mooie clubhuis. Of, tijdens de warmere dagen en avonden, op ons terras met het prachtige uitzicht en de langste zonsondergang van de omgeving. Mocht u interesse hebben in een lidmaatschap dan vindt u gedetailleerde informatie op deze site onder bezoekers, maar neem ook gerust contact op met ons secretariaat via nummer 0294 – 237600 (ma en do van 08.45 uur tot 14.45 uur, di, wo en vrij van 08.45 uur tot 16.45 uur).

WAT KUNT U VANDAAG VAN OLD COURSE LOENEN VERWACHTEN

1    Volwaardige 9-holes baan met NGF A-status
2    Geen starttijden dus bijna altijd ‘just come and play’
3    Alliantie met 7 andere banen
4    Eigen Golf Academy met Head Pro Stuart Mathie en Pro Maryono Olink
5    Uitstekende oefenfaciliteiten en gerichte trainingen
6
   Uitstekende brasserie met een gastvrij team
7
   Actief clubleven met veel zomer- en winteractiviteiten
8
   Informele, gezellige, vriendelijke en vooral gastvrije club
9
  Uitstekende gelegenheid voor private diners en feesten voor leden met gasten

BESTUUR

Dirk Jan van der Hoeden
Dirk Jan van der Hoeden
Voorzitter
Ilse Tacoma
Ilse Tacoma
Secretaris
Maarten van Twuijver
Maarten van Twuijver
Penningmeester
Matthijs Babeliowsky
Matthijs Babeliowsky
Bestuurslid
Heide van Seumeren-Rapp
Heide van Seumeren-Rapp
Bestuurslid
Scroll to top