Winterregels in het kort

De Winterregels in het kort, november 2020

  1. Plaatsen- Plaatsen wil zeggen dat je de bal zonder straf mag oppakken,schoonmaken op het kort gemaaid gedeelte van het algemeen gebied (door de baan) en op een goede plek mag terugplaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag maar niet dichter bij de hole.
  2. Ingebedde bal- Een ingebedde bal is een bal die is ingebed in zijn eigen pitchmark en mag door het gehele jaar opgepakt, schoongemaakt en gedropt worden zonder straf.
  3. Tijdelijk water- Free drop op de fairway, in de rough en bunker (droppen in bunker) buiten de bunker mag ook met 1 strafslag. Als je bal in een plas ligt of je voeten staan in een plas als je moet staan dan mag je de bal oppakken. Bepaal het nearest point of relief en drop daar een bal binnen 1 stoklengte. Bij het ontwijken van tijdelijk water op de green moet je het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering bepalen en de bal plaatsen.
  4. IJs, hagel en sneeuw- Je mag wat sneeuw rondom je bal wegnemen en een laagje hagel of sneeuw op de green mag je wegvegen.
  5. Rijp en dauw- Rijp en dauw mag je niet wegvegen op de green.
  6. Bevroren hindernissen- Je mag proberen om een bal van het ijs in een bevroren sloot te spelen.
Scroll to top