1ste Maandbeker 2018 / Laatste winterwedstrijd ….

Door de weergoden verloopt de start van het golfseizoen helaas nog niet soepel. Op 18 maart stond de eerste maandbeker van 2018 gepland. Met weersvooruitzichten van 1 tot 5 graden vorst, windkracht 6 en een gevoelstemperatuur van -10, liep het niet storm met de inschrijvingen. Toch waren er nog 11 stoere OCL leden die wel de barre omstandigheden wilden trotseren en er naar uitzagen om de eerste punten voor de jaarbeker en de Aldridge Cup binnen te halen. Door de ijzige condities was de baan echter non-qualifying en moest er worden gespeeld op wintergreens. Vanwege de wintergreens en de snijdende wind, besloot de wedstrijdcommissie de wedstrijd aan te passen naar 9 holes. De eerste maandbeker werd daardoor de laatste winterwedstrijd. Na een mooie wedstrijd, koud maar zonnig, kwam iedereen tevreden en met rode wangen binnen. Na hole 4 werden nog verrast door Susanne met een heerlijke kop hete chocolademelk, om daarna opgewarmd verder te kunnen.

Gezien de goede scores zijn deze leden klaar voor het seizoen. In categorie 1 won Berry Ganzevles deze eerste wedstrijd en een fles gluhwein om weer warm te worden. In de tweede categorie won Myriam Lembeck. Voor de tweede plaatsen, Nicole en Irmgard, waren er tulpen als voorbode van de lente, die nu hopelijk snel aanbreekt.
De volgende en daarmee de eerste maandbeker van 2018 staat gepland op tweede Paasdag, maandag 2 April. Dan zal tevens om de Aldridge Cup worden gestreden.

Scroll to top